Hogyan kell alkalmazni?

illusztráció

Az AUBAGIO egy szájon át alkalmazott tabletta, melyet naponta egyszer kell bevenni bármilyen időpontban. Nincsenek különleges tárolási előírások, amelyek aggodalomra adnak okot, tehát bárhová/bármikor egyszerűen magával viheti. Az AUBAGIO-t legjobb vízzel bevenni, és Ön dönti el, hogy étkezés közben vagy éhgyomorra veszi-e be. 

how to take

    Ha elfelejti bevenni az AUBAGIO tablettát, NE vegyen be dupla adagot a kihagyott adag pótlására! Ha véletlenül elfelejti bevenni, a legjobb, amit tehet, hogy beveszi a következő tablettát a szokásos időben, majd folytatja az előírás szerinti napi egy tablettával. 

    A kezelés leállítása előtt beszélje meg kezelőorvosával a gyógyszer előnyeit és hátrányait, mielőtt meghozná végleges döntését! 

    Amennyiben nyomós oka van arra, hogy azonnal abbahagyja a kezelést, orvosa javasolhat egy gyorsított eliminációs 
    eljárást, amellyel gyorsan kiüríthető az AUBAGIO a szervezetből. Erről itt olvashat többet. Amennyiben jelentős számú vagy súlyos mellékhatásokat tapasztal vagy teherbe szeretne esni, a kezelőorvosa javasolhatja ezt az eliminációs eljárást. 

    Ha többet szeretne tudni a kezelésről, olvassa el az AUBAGIO csomagolásában lévő Betegtájékoztatót (vagy töltse le innen). Bármilyen egyéb kérdéssel forduljon orvoshoz vagy gyógyszerészéhez. Ne feledje, hogy a betegkártya kulcsfontosságú információkat és emlékeztetőket tartalmaz a gyógyszerrel kapcsolatban.

Az SM útitárs honlap Aubagio készítménnyel kapcsolatos információi csak azon betegeknek szólnak, akiknek kezelőorvosa Aubagio gyógyszert rendelt.

MAT-HU-2000854