Ne feledje el bevenni a tablettát!

Egy-két kihagyott adag tabletta gyakran előfordul, ha hosszabb ideig tart a kezelése. Tulajdonképpen a felírt gyógyszert az kezelésre szoruló emberek körülbelül 50%-a nem az orvos előírásai szerint szedi. Amennyiben kihagyott egy adagot, nyugodjon meg, nincs egyedül ezzel! Az alábbiakban néhány tippet olvashat, amelyek segíthetnek abban, hogy ne felejtse el bevenni a tablettát.

  Elvállalni egy hosszú távú gyógyszeres kezelést igen nagy kihívásnak tűnhet, de egy kis tervezéssel és jó szervezéssel a terápia a mindennapjainak része lesz. Az AUBAGIO-t naponta egyszer kell bevennie, ezenkívül nincs teendője. 

  Próbálja meg beépíteni a kezelést a napi rutinjába, állítson be emlékeztetőket saját magának, hogy biztosan ne feledkezzen meg róla. Például az alábbiakkal próbálkozhat:

  1. A tablettát mindennap ugyanabban az időpontban vegye be, a napi rutinja egy másik része előtt, vagy utána

  • Ha mindennap a reggelinél veszi be, az AUBAGIO dobozát a szokásos gabonapehely mellett is tarthatja, hogy mindenképpen észrevegye!

  2. Amikor eldönti a tabletta bevételének legmegfelelőbb időpontját és helyét, gondolja végig, hogy vannak-e más gyógyszerei, amelyeket szintén szednie kell, és azokkal egy időben beveheti-e. 

  • Ha nem tudja biztosan, kérjen tanácsot kezelőorvosától!
   

  3. Használja az AUBAGIO-val együtt kapott naptárcsomagot, hogy követni tudja a tabletta bevételének időpontját!
   

  4. Ha sokat dolgozik számítógépen, akkor e-mail-emlékeztetőket is beállíthat, de használhatja a telefonja emlékeztetőjét is. 

  “ Motiváció: „Igazából nem is az számít, hogyan jut eszébe bevennie a gyógyszerét. A lényeg az, hogy ne felejtse el. A legfontosabb dolog megtalálnia azt a módszert, amelyik Önnél a legjobban működik” – Claire Moloney egészségügyi pszichológus. ”

  A nyaralás jó ötlet, és elgondolkodhat néhány percig azon, hogy milyen hatással lehet a napi rutinjának megváltozása a kezelésére. Iktasson be néhány óvintézkedést, amelyekkel biztosítja a gyógyszer szedésének folytonosságát a nyaralása alatt, és ne felejtse el ellenőrizni, hogy elegendő tablettája van-e az utazáshoz! Kérdezze meg orvosát, hogy szüksége lesz-e valamilyen oltásra is. Többet megtudhat itt
  Mindenesetre már a csomagolási listára írja fel a gyógyszert, hogy otthon ne felejtse. Amikor megérkezik úti céljához, azt döntse el, hogy mikor veszi be a tablettát. Ennek megfelelően tegye a gyógyszer dobozát, például 

  • a fogkeféje vagy a teáskanna mellé, mint otthon, hogy megmaradjon a napi rutinjánál.

Az SM útitárs honlap Aubagio készítménnyel kapcsolatos információi csak azon betegeknek szólnak, akiknek kezelőorvosa Aubagio gyógyszert rendelt.

MAT-HU-2000854