Mellékhatások és szorongás

A mellékhatások mindenkinél mások lehetnek, de stresszt és szorongást okozhatnak

Ha szorong, a legjobb, ha megbeszéli kezelőorvosával, mivel ő segíthet a legjobb megoldást megtalálni. Bizonyos relaxációs technikákat is alkalmazhat, amelyek segíthetik abban, hogy kevésbé legyen stresszes. Többet megtudhat 
itt.

  Néhány tanács, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a gyógyszereit rendszeresen szedje, és a hosszú távú céljait tartsa szem előtt.

  1. Segítségül néhány tipp:

  2. Szakítson időt a relaxálásra! Légzési és relaxációs technikákkal ellenőrzése alatt tarthatja a szorongását. Számos könyv segíthet Önnek ebben, vagy iratkozzon be egy relaxációs kurzusra a lakóhelyén. 
  3. Beszéljen egy baráttal! Néha egy kis beszélgetés a barátjával vagy családtagjával csodákra képes.
  4. Érezze jól magát! Próbáljon egészséges és kiegyensúlyozott étrendet tartani, és rendszeresen mozogjon. Ezek hozzájárulnak a jóllétéhez, és megkönnyítik a szorongás vagy stressz elviselését.
  5. Kiegészítő terápia – jóga, aromaterápia, reflexológia, meditáció stb. Számos kiegészítő terápia létezik, amelyeket sokan hasznosnak tartanak. Ha kiegészítő terápiákat szeretne igénybe venni, fontos, hogy azok elkezdése előtt beszéljen kezelőorvosával.
  6. Ne feledje, hogy mindig beszélhet kezelőorvosával, beutalót kérhet egy tanácsadóhoz vagy kognitív viselkedésterápiára (CBT), ami hozzásegítheti ahhoz, hogy ellenőrzése alatt tartsa a szorongást.
  7. A tudatosítási technikák szintén jó relaxációs módszerek, amelyekről itt olvashat többet.

Az SM útitárs honlap Aubagio készítménnyel kapcsolatos információi csak azon betegeknek szólnak, akiknek kezelőorvosa Aubagio gyógyszert rendelt.

MAT-HU-2000854