Mennyire eredményes a kezelés?

Az AUBAGIO segít megvédeni a központi idegrendszert az immunrendszer okozta támadásoktól azáltal, hogy korlátozza a fehérvérsejtek (limfociták) növekedését. Ez gátolja a SM-ben kialakuló idegsejt-károsodást okozó gyulladást. Ha nem biztos abban, hogy kezelése eredményes-e vagy sem, kétségeit fontos megbeszélnie a kezelőorvosával, hogy a terápiája a lehető legsikeresebb legyen. 

  Néhány tanács, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a gyógyszereit rendszeresen szedje, és a hosszú távú céljait tartsa szem előtt.

  keeping track
  1. Vegye be a tablettát mindennap lehetőleg azonos időben. 
  2. Ha ezt nem felejti el, úgy érezheti, hogy rövid távon mindent megtesz a betegsége kezelése érdekében, és a hosszú távú előnyök miatt folyamatosan szedi a gyógyszert.
  3. Vezessen naplót! A napló (amelybe rendszeresen ír éppen aktuális állapotáról) nagyon alkalmas a kezelés időbeni hatékonyságának monitorozására.
  4. Jegyezze fel a relapszusokat, az egyéb tüneteket és hatásukat a mindennapi életére, valamint írja le, hogy mikor fordultak elő, esetleg mi válthatta ki őket. Amint a gyógyszer hatni kezd, lehet, hogy egyre ritkábban kell a naplójába írnia. Ne feledje, hogy a kezelőorvosának el kell mondania az összes relapszusát, mindegy, mikor jelentkezett.

Az SM útitárs honlap Aubagio készítménnyel kapcsolatos információi csak azon betegeknek szólnak, akiknek kezelőorvosa Aubagio gyógyszert rendelt.

MAT-HU-2000854