Mi az AUBAGIO?

Valószínűleg már megbeszélte orvosával a kezelés menetét, de nehéz lehet egyszerre megérteni ezt a rengeteg adatot. Itt megtalálja mindazokat az információkat, amelyekre szüksége lehet a kezelés és a kezelés működésének jobb megértéséhez. 

    Az AUBAGIO (teriflunomid) egy betegségmódosító kezelés (DMT) olyan felnőttek számára, akik relapszáló-remittáló SM-ben (RRSM) szenvednek. Az AUBAGIO működésének az alapja, hogy az idegi sérüléseket okozó gyulladás korlátozásával segíti a központi idegrendszer elleni támadások kivédését. 

    A fehérvérsejtek központi szerepet játszanak az immunrendszer működésében úgy, hogy elpusztítják a káros baktériumokat és vírusokat. Az SM-ben azonban egyes fehérvérsejtek (limfociták) aktiválódnak és tévedésből megtámadják a központi idegrendszer (KIR) idegsejtjeit körülvevő védőréteget (mielin). Ez a támadás az idegrostok gyulladásához és a mielin eltűnéséhez vezet, ami megakadályozza az idegrostok megfelelő működését. Az ingerületátvitel megszűnése vagy akadályoztatása különböző tünetek megjelenését okozza az SM-es betegeknél.
     
    Egy enzimnek nevezett fehérjetípus blokkolásával az AUBAGIO segít kivédeni ezeket a támadásokat. Megakadályozza, hogy az enzim növelje az aktivált fehérvérsejtek számát, így korlátozza az idegrostokat károsítható 
    gyulladást

MAT-HU-2000854

Az SM útitárs honlap Aubagio készítménnyel kapcsolatos információi csak azon betegeknek szólnak, akiknek kezelőorvosa Aubagio gyógyszert rendelt.