Mi az AUBAGIO?

Valószínűleg már megbeszélte orvosával a kezelés menetét, de nehéz lehet egyszerre megérteni ezt a rengeteg adatot. Itt megtalálja mindazokat az információkat, amelyekre szüksége lehet a kezelés és a kezelés működésének jobb megértéséhez. 

    Az AUBAGIO (teriflunomid) egy betegségmódosító kezelés (DMT) olyan felnőttek számára, akik relapszáló-remittáló SM-ben (RRSM) szenvednek. Az AUBAGIO működésének az alapja, hogy az idegi sérüléseket okozó gyulladás korlátozásával segíti a központi idegrendszer elleni támadások kivédését. 

    A fehérvérsejtek központi szerepet játszanak az immunrendszer működésében úgy, hogy elpusztítják a káros baktériumokat és vírusokat. Az SM-ben azonban egyes fehérvérsejtek (limfociták) aktiválódnak és tévedésből megtámadják a központi idegrendszer (KIR) idegsejtjeit körülvevő védőréteget (mielin). Ez a támadás az idegrostok gyulladásához és a mielin eltűnéséhez vezet, ami megakadályozza az idegrostok megfelelő működését. Az ingerületátvitel megszűnése vagy akadályoztatása különböző tünetek megjelenését okozza az SM-es betegeknél.
     
    Egy enzimnek nevezett fehérjetípus blokkolásával az AUBAGIO segít kivédeni ezeket a támadásokat. Megakadályozza, hogy az enzim növelje az aktivált fehérvérsejtek számát, így korlátozza az idegrostokat károsítható 
    gyulladást

Az SM útitárs honlap Aubagio készítménnyel kapcsolatos információi csak azon betegeknek szólnak, akiknek kezelőorvosa Aubagio gyógyszert rendelt.