A második kezelési ciklus

A két kezelési ciklus akár 6 éven át képes csökkenteni az SM-betegség aktivitását. Ha a második kezelési ciklus után továbbra is jelentkeznek az SM tünetei, orvosa javasolhatja további egy vagy két ciklus alkalmazását. Az alábbiakban megismerheti, mi vár Önre a második infúziós ciklus, illetve a további ciklusok során. 

  A második kezelési ciklus során naponta egy infúziót kap három – és nem öt – napon keresztül. Ez a ciklus legalább egy évvel az első infúziós kezelési ciklus után történhet.
   
  Az első ciklushoz hasonlóan a másodikat is a kórházban kapja, hogy szakszerű megfigyelés alatt tudják tartani. Kezelőorvosa újra gyógyszert adhat, hogy csökkentse azokat a mellékhatásokat, amelyek az
   infúzió alatt és az azt követő néhány napban jelentkezhetnek. 

   

  Érdemes visszagondolnia az első kezelési ciklusára: mi volt az, ami jól ment, és mi okozott nehézséget. Itt praktikus tanácsokat találhat a felkészüléssel kapcsolatban.
   

  Ha az első két kezelési ciklus után továbbra is jelentkeznek az SM tünetei, akkor kezelőorvosa további egy vagy két kezelési ciklus alkalmazását javasolhatja. Minden további ciklus három napon keresztül naponta egy infúzióból áll, és mindegyik kezelési ciklusra az előzőhöz képest egy év különbséggel kerülhet sor.
   

Az SM útitárs honlap Lemtrada készítményével kapcsolatos információi csak azon betegeknek szólnak, akiknek kezelőorvosa Lemtrada gyógyszert rendelt.

MAT-HU-2000855