Hogyan viszonyul az SM-betegségéhez?

THIS SHOULD BE A QUIZ MODULE

Tudjuk, hogy különböző emberek különbözőképpen kezelik a dolgokat. Kérdőívünk kitöltésével kiderülhet, hogy mi a jó és mi a rossz az Ön küzdési stílusában. 
A kérdőív kitöltése után gyakorlati tanácsokat adunk, amelyek hozzásegíthetik az SM-mel kapcsolatos stresszes helyzetek kezelési módjának javításához. 

  Ha a kérdésekre őszintén válaszol, megtudhatja, mi az, ami Önnél a legjobban működne. Az alábbi állítások a saját magáról alkotott véleményét tükrözik különböző helyzetekben. Válassza ki azt az állítást, amelyik a leginkább jellemző Önre. 
  Miután az összes kérdésre válaszolt, kattintson a „Küldés” gombra, mi kiszámítjuk és megjelenítjük az eredményeket.

  1. Arra koncentrálok, hogy tegyek valamit a helyzettel, amelyben vagyok

  • Egyáltalán nem 
  • Kismértékben 
  • Közepes mértékben 
  • Sokszor

  2. Lépéseket tettem, hogy jobbá tegyem a helyzetet

  • Egyáltalán nem 
  • Kismértékben 
  • Közepes mértékben 
  • Sokszor

  3. Feladtam a kezelésre irányuló próbálkozásokat

  • Egyáltalán nem 
  • Kismértékben 
  • Közepes mértékben 
  • Sokszor

  4. Feladtam a küzdelmet

  • Egyáltalán nem 
  • Kismértékben 
  • Közepes mértékben 
  • Sokszor

  [Az alábbi rész a válaszok kiválasztása után fedhető fel]
  Akárcsak sok más nehéz élethelyzet, az SM is gyakran nyomasztó, ami különösen akkor nehezíti meg a küzdést, ha nem biztos abban, hogy miként tehetné jobbá a helyzetet. 

  [Kövesse a jelen weboldal struktúráját a küzdési stílus felfedésére a felhasználó válaszai alapján] 

  Amikor ez történik, egyesek úgy reagálnak, hogy inkább elkerülik azokat a helyzeteket vagy tapasztalatokat, amelyek emlékeztetik őket a nehézségekre. Például nem mennek kórházba, hogy elkerüljék a „rossz” híreket. Ezt elkerülő küzdési stílusnak nevezik. 
  A válaszai arra utalnak, hogy jelenleg elkerülő küzdési magatartást tanúsít. 
  Miközben úgy tűnik, hogy ezek azonnali megkönnyebbülést nyújtanak, hosszú távon nem segítenek. Ennek értelmében az aktív küzdés – amiben lépéseket tesz bizonyos nehéz helyzetek megoldására – valószínűleg jobb hosszú távú eredményt hoz még akkor is, ha rövid távon nehezebbnek tűnik. 
  Az aktív kontroll nem jelenti „minden” ellenőrzését, ami az SM-mel kapcsolatos, hanem az SM leginkább ellenőrizhető aspektusaira összpontosít, mint például a relaxációs technikák bevezetése a fáradtság leküzdésére és a gyógyszerek pontos szedésére. 

  A válaszai arra utalnak, hogy általában pozitívan áll a küzdéshez, és az aktív megközelítést alkalmazza az elkerülő megközelítés helyett. Ennek ellenére előfordulhat egy-két olyan helyzet az SM-ben, melyeket nehezebben kezel. Ez azt jelenti, hogy ezeket elkerüli, és a könnyebben kezelhető elemeket részesíti előnyben. 

  Ennek értelmében az aktív küzdelem – amellyel lépéseket tesz bizonyos nehéz helyzetek megoldására – valószínűleg hosszú távon jobb eredményeket hoz akkor is, ha rövid távon nehezebbnek tűnik. 

  Az aktív kontroll nem arról szól, hogy ellenőrizzen „mindent”, ami az SM-mel kapcsolatos, hanem az SM leginkább ellenőrizhető aspektusaira koncentráljon, mint például a relaxációs technikák bevezetése, hogy leküzdje fáradtságot és, hogy a gyógyszereket pontosan szedje. 

  A válaszai arra utalnak, hogy általában pozitívan áll a küzdéshez, és az aktív megközelítést alkalmazza az elkerülő megközelítés helyett. Ez a jó viszonyulás a betegségéhez, amely remélhetőleg hozzásegíti, hogy mindennapi életét a megfelelő ellenőrzés alatt tartsa, így jobban kezelhesse az SM-betegségét.

  Ne feledje, hogy nem kell mindennel egyedül megküzdenie, teljesen elfogadható, ha segítséget kér másoktól. Ha az állapota változik, vagy egyre nehezebben küzd meg bizonyos helyzetekkel, az időben kért – és kapott – segítség megvédheti a későbbi szorongásoktól. Olykor a személyes ellenőrzés magas szintje növelheti a mentális kimerültséget, tehát a „teher megosztása” hosszú távon hozzájárulhat az egészsége védelméhez.

  Mindnyájan mások vagyunk, mindenhez másképp a viszonyulunk. Töltse ki a kérdőívet, hogy olyan új stratégiákat ismerhessen meg, amelyek működhetnek az Ön esetében is. itt. 

Az SM útitárs honlap Lemtrada készítményével kapcsolatos információi csak azon betegeknek szólnak, akiknek kezelőorvosa Lemtrada gyógyszert rendelt.