Hogyan viszonyul az SM-betegségéhez?

THIS SHOULD BE A QUIZ MODULE

Tudjuk, hogy különböző emberek különbözőképpen kezelik a dolgokat. Kérdőívünk kitöltésével kiderülhet, hogy mi a jó és mi a rossz az Ön küzdési stílusában. 
A kérdőív kitöltése után gyakorlati tanácsokat adunk, amelyek hozzásegíthetik az SM-mel kapcsolatos stresszes helyzetek kezelési módjának javításához. 

  Ha a kérdésekre őszintén válaszol, megtudhatja, mi az, ami Önnél a legjobban működne. Az alábbi állítások a saját magáról alkotott véleményét tükrözik különböző helyzetekben. Válassza ki azt az állítást, amelyik a leginkább jellemző Önre. 
  Miután az összes kérdésre válaszolt, kattintson a „Küldés” gombra, mi kiszámítjuk és megjelenítjük az eredményeket.

  1. Arra koncentrálok, hogy tegyek valamit a helyzettel, amelyben vagyok

  • Egyáltalán nem 
  • Kismértékben 
  • Közepes mértékben 
  • Sokszor

  2. Lépéseket tettem, hogy jobbá tegyem a helyzetet

  • Egyáltalán nem 
  • Kismértékben 
  • Közepes mértékben 
  • Sokszor

  3. Feladtam a kezelésre irányuló próbálkozásokat

  • Egyáltalán nem 
  • Kismértékben 
  • Közepes mértékben 
  • Sokszor

  4. Feladtam a küzdelmet

  • Egyáltalán nem 
  • Kismértékben 
  • Közepes mértékben 
  • Sokszor

  [Az alábbi rész a válaszok kiválasztása után fedhető fel]
  Akárcsak sok más nehéz élethelyzet, az SM is gyakran nyomasztó, ami különösen akkor nehezíti meg a küzdést, ha nem biztos abban, hogy miként tehetné jobbá a helyzetet. 

  [Kövesse a jelen weboldal struktúráját a küzdési stílus felfedésére a felhasználó válaszai alapján] 

  Amikor ez történik, egyesek úgy reagálnak, hogy inkább elkerülik azokat a helyzeteket vagy tapasztalatokat, amelyek emlékeztetik őket a nehézségekre. Például nem mennek kórházba, hogy elkerüljék a „rossz” híreket. Ezt elkerülő küzdési stílusnak nevezik. 
  A válaszai arra utalnak, hogy jelenleg elkerülő küzdési magatartást tanúsít. 
  Miközben úgy tűnik, hogy ezek azonnali megkönnyebbülést nyújtanak, hosszú távon nem segítenek. Ennek értelmében az aktív küzdés – amiben lépéseket tesz bizonyos nehéz helyzetek megoldására – valószínűleg jobb hosszú távú eredményt hoz még akkor is, ha rövid távon nehezebbnek tűnik. 
  Az aktív kontroll nem jelenti „minden” ellenőrzését, ami az SM-mel kapcsolatos, hanem az SM leginkább ellenőrizhető aspektusaira összpontosít, mint például a relaxációs technikák bevezetése a fáradtság leküzdésére és a gyógyszerek pontos szedésére. 

  A válaszai arra utalnak, hogy általában pozitívan áll a küzdéshez, és az aktív megközelítést alkalmazza az elkerülő megközelítés helyett. Ennek ellenére előfordulhat egy-két olyan helyzet az SM-ben, melyeket nehezebben kezel. Ez azt jelenti, hogy ezeket elkerüli, és a könnyebben kezelhető elemeket részesíti előnyben. 

  Ennek értelmében az aktív küzdelem – amellyel lépéseket tesz bizonyos nehéz helyzetek megoldására – valószínűleg hosszú távon jobb eredményeket hoz akkor is, ha rövid távon nehezebbnek tűnik. 

  Az aktív kontroll nem arról szól, hogy ellenőrizzen „mindent”, ami az SM-mel kapcsolatos, hanem az SM leginkább ellenőrizhető aspektusaira koncentráljon, mint például a relaxációs technikák bevezetése, hogy leküzdje fáradtságot és, hogy a gyógyszereket pontosan szedje. 

  A válaszai arra utalnak, hogy általában pozitívan áll a küzdéshez, és az aktív megközelítést alkalmazza az elkerülő megközelítés helyett. Ez a jó viszonyulás a betegségéhez, amely remélhetőleg hozzásegíti, hogy mindennapi életét a megfelelő ellenőrzés alatt tartsa, így jobban kezelhesse az SM-betegségét.

  Ne feledje, hogy nem kell mindennel egyedül megküzdenie, teljesen elfogadható, ha segítséget kér másoktól. Ha az állapota változik, vagy egyre nehezebben küzd meg bizonyos helyzetekkel, az időben kért – és kapott – segítség megvédheti a későbbi szorongásoktól. Olykor a személyes ellenőrzés magas szintje növelheti a mentális kimerültséget, tehát a „teher megosztása” hosszú távon hozzájárulhat az egészsége védelméhez.

  Mindnyájan mások vagyunk, mindenhez másképp a viszonyulunk. Töltse ki a kérdőívet, hogy olyan új stratégiákat ismerhessen meg, amelyek működhetnek az Ön esetében is. itt. 

Az SM útitárs honlap Lemtrada készítményével kapcsolatos információi csak azon betegeknek szólnak, akiknek kezelőorvosa Lemtrada gyógyszert rendelt.

MAT-HU-2000855